0 0
Ваша кошык пустая
RU

Што трэба для хатняга піва - Абсталяванне і Прыстасаванні

Нядаўна размаўлялі з сябрам пра хатняе піваварства. Натуральна, з мэтай уцягвання яго ў нашу «секту». :-) Дык вось, чалавек ён канкрэтны, і перш за ўсё задаў прамое пытанне «якія прыстасаванні мне патрэбныя, каб зварыць піва дома?». Больш чым лагічнае пытанне, на якое мы зараз хутка і коратка адкажам.

Дык вось, відавочна, што спатрэбіцца памяшканне. Кухня, гараж, падвал... тут вырашаць непасрэдна вам - дзе варыць зручна, і дзе ёсць магчымасць. Плюс, пліта - газавая або электрычная — вырашаць, ізноў жа, вам.

Зразумела, што патрэбна варачная ёмістасць. Рондаль, кацёл, бак... зноў жа, што ёсць у наяўнасці, ці на што не шкада грошай. Так, калі дазваляюць фінансы, то можна набыць паўпрафесійнае абсталяванне - электрычны хатні бровар.

Солад павінен быць молатым, так што не перашкодзіць млын для памолу. У прынцыпе, можаце не «затлумляцца» і замовіць памол соладу пры яго набыцці ў нашай інтэрнэт-краме.

Да «рондалю» нядрэнна б дадаць сістэму фільтрацыі - фальшдно або іншае прыстасаванне, якое дапаможа вам справіцца са жмыхам\шрацінай падчас зліву сусла з ёмістасці.

Натуральна, што вы таксама наўрад ці абыйдзецеся без крана (ўбудоўваецца ў варачны кацёл) і тэрмометра.

Для перамешвання вадкасці падчас варэння піва паклапаціцеся пра наяўнасць «мяшалкі» - пластыкавай або драўлянай, каб пазбавіць ёмістасць ад непатрэбных драпін.

Назапасьцеся некалькімі дадатковымі ёмістасцямі, яны вам спатрэбяцца для працэдуры фільтрацыі сусла.

Для астуджэння сусла рэкамендуем выкарыстоўваць чылер.

Ёд. Так-так, менавіта ёд. Ён вам неабходны, каб пераканацца, што ўвесь крухмал ператварыўся ў цукар у піўным сусле ў працэсе варэння — называецца «ёдавая проба». Таксама ёд ўжываецца для дэзінфекцыі ёмістасцяў і іншага абсталявання.

Далей ідзе ёмістасць для вымярэння шчыльнасці сусла. Мы выкарыстоўваем спецыяльны цыліндр - ён ёсць у продажы на нашым сайце. І, зразумела, сам прыбор для вымярэння - арэометр - спатрэбіцца вам, мінімум, два разы (да і пасля закісання).

Ёмістасць для закісання (яна ж - ферментар). Колькасць? Залежыць ад таго, які аб'ём піва вы вырашыце варыць. Да яго\іх можна дадаць гідразасаўку («бурбулятар» :-) ).

І, несумненна, пры разліве патрэбныя бутэлькі - вырашаць вам, будуць яны шклянымі ці пластыкавымі.

Упс! І яшчэ важны момант. Не забудзьцеся абзавесціся сродкамі дэзінфекцыі - гэта вельмі-вельмі-вельмі важна для таго, каб хатняе піва банальна не было сапсавана.

Вядома ж, ёсць яшчэ маса іншых прыстасаванняў, якія выкарыстоўваюцца ў хатнім піваварстве. Прапанаваны спіс - гэта базавы набор, без якога вы не абыйдзецеся ў любым выпадку.

Аб сыравіне (соладзе, хмелю, дражджах...) вы, напэўна, ужо ўсё ведаеце.

Што да самога працэсу гатавання хатняга піва, з ім вы маглі пазнаёміцца на нашых курсах. Калі яшчэ не знаёмыя, то запрашаем вас наведаць наступныя заняткі - рэгіструйцеся тут. А калі ўжо вельмі хочацца варыць піва, то інтэрнэт дапаможа вам знайсці адпаведную інфармацыю.

На самай справе ўсё досыць проста - Бяры ды вары! ;-)

Усім дабра!


Снежань 22, 2016 17:09