0 0
Ваша кошык пустая
RU

П'ем піва правільна

Кажуць, піву ўжо больш за 5000 гадоў. Спрачацца не будзем, а толькі скажам, што, калі нават піва мае не гэткую працяглую гісторыю, варыць яго чалавецтва навучылася вельмі добра, ды і чаго ўжо грахі хаваць, піць з задавальненнем - таксама! :-)

Раз ужо вы знаходзіцеся на тэматычным рэсурсе, то, напэўна, піва і ўсё з ім звязанае - для вас не проста гук, а нешта большае. Таму ў дадзеным матэрыяле мы хацелі б коратка расказаць пра тое, як жа трэба правільна піць бурштынавы напой, каб атрымаць ад гэтага працэсу максімальнае задавальненне.

Наўрад ці кагосьці здзівім, што ў гэтай справе галоўны момант - выбар пасудзіны, куды мы, уласна, й будзем наліваць піва.
Вядома, гісторыя ведае масу разнастайных варыянтаў. Напрыклад, старажытныя германцы вельмі любілі рабіць піўныя куфлі з чэрапаў адоленых імі на поле бітвы ворагаў, але мы не станем рэкламаваць падобны посуд, балазе нашы продкі прыдумалі іншыя варыянты - значна менш брутальныя.

У наш час на паліцах крам вы можаце знайсці шкляныя, керамічныя, фарфоравыя, драўляныя куфлі для піва. Калі казаць правільна, то дадзены посуд вырабляецца з натуральных матэрыялаў і не «ўзбагачае» піва хімічнымі прымешкамі. Зразумела, пластыкавы посуд - гэта «ліха» для піва, няхай сабе з яе п'юць «глогу» у лячэбных мэтах. :-)

Лічыцца, што "правільная" піўная куфля павінна звужацца дагары, для перашкоды хуткага «выдыхання» піва. Хоць, варта прызнаць, што ўжо досыць даўно «класічныя» куфлі былі пасунуты высокімі шклянымі келіхамі, якія добрыя для ацэнкі колеру, пенаўстойлівасці і празрыстасці.

Калі казаць пра аб'ём, то аптымальны - 0.3-0.5 літра. Ну ці ледзь-ледзь больш - англічане аддаюць перавагу пінтам.

А як піць піва? Калі верыць «майстрам», то спачатку палову куфлі, потым палову ад таго, што засталося, а затым ужо дапіць рэшту. Піць рэкамендуецца не спяшаючыся, каб рассмакаваць водар і смак піва.

Якая тэмпература піва аптымальная? Даследчыкі прыйшлі да высновы, што лепшая тэмпература піва для пітва павінна вар'іравацца ад 6 да 12 градусаў па Цэльсіі. Цёплае піва, як вы самі ведаеце, банальна не піва (праўда, ёсць выключэнні), а вось пераахаладжэнне можа прывесці да памутнення і страты напоем сваіх смакавых ўласцівасцяў.

Закускі да піва. Рыба, мяса, крэветкі, сыр, чыпсы, арэхі... ды што заўгодна - на густ і колер, як той казаў! ;-) Хоць ананасам закусвайце, калі вам гэта падабаецца.

Але! Памятаеце і пра тое, што нельга рабіць з півам.

Ніколі не змешвайце піва з іншымі напоямі, прычым гэта тычыцца як алкагольных, так і безалкагольных!

Не пералівайце піва з аднаго посуду ў іншы.

Не дадавайце ў недапітае піва свежую порцыю.

Не боўтайце і ня перамешвайце піва.

Піва не любіць рэзкага астуджэння, так што ў маразілку яго ня засоўвайце, нават калі вельмі ўжо спяшаецеся прадэгуставаць.

Не стаўце бутэлькі з півам на сонечнае святло.

Захоўваеце піўныя бутэлькі ў вертыкальным становішчы, каб піва не датыкалася з коркам.

І, піце піва адказна, атрымліваючы пры гэтым асалоду. Выпіўшы вядро, шчасця не дадасца, а вось праблемы могуць з'явіцца.

А калі хочаце зварыць сваё хатняе піва - сардэчна запрашаем! Купіць солад (ды і іншыя інгрэдыенты) вы можаце ў нашай інтэрнэт-краме!


Студзень 4, 2017 14:53