0 0
Ваша кошык пустая
RU

Піва і «закусончык»

Скажы мне, што ты ясі, і я скажу хто ты! :-) Мы, вядома ж, не настолькі сур'ёзныя спецыялісты ў пытаннях правільнага харчавання, таму не будзем распавядаць пра тое, што вам есці. Аднак, паколькі піва для нас - справа не апошняя, вырашылі даведацца, чым лепш «закусваць» тыя ці іншыя гатункі піва. Парыліся ў нетрах інтэрнэту, накалупалі трошкі інфармацыі і спяшаемся падзяліцца з вамі.

На старт, увага, гоу! :-)

Лагер.
Піва газаванае, мяккае, часам з лёгкай кіслінкай. Вырашылі папесціць сябе лагерком - прыкусвайце сырамі (выбірайце любы - ня памыліцеся) і разнастайнымі морапрадуктамі. А яшчэ выдатна зойдзе кураня. Спрабавалі, ведаем. :-)

Светлы эль.
Соладавае піва, ступень захмяленне - лёгкая\ўмераная. Дэгустуеце Блонд Эль - заказвайце кітайскую кухню, ці ж любыя вострыя закускі, «акультураныя» кісла-салодкімі соусамі.

Пшанічнае піва.
Што сказаць, піўная класіка! Праходзіцеся па пшанічцы - закускі таксама «класічныя»: сыры, каўбасы, мяса... Хрэн ды гарчыца вітаюцца.

Пэйл Эль.
Піва з яркімі хмелевымі густамі, таму і закускі павінны быць адпаведнымі: вострыя стравы, прыгатаваныя на агні і закрашаныя духмянымі соусамі.

IPA (куды ж без яе :-) )
«Налягаеце» на Індыйскі бледны эль - пакаштуйце смачны бургер або смажаныя вострыя стравы з грылю.

Бурштынавы эль.
Мяккае піва, гарчынка лёгкая, але прыемная. Да гэтага напою зноў жа добра падыдуць бургеры. Таксама можаце выбраць стэйк, піцу ці курыныя крылцы з «грозна гучальным» соўсам Бафала.

Ірландскі чырвоны эль.
Добры «півасік» з карамельнымі ноткамі і ўмеранай гарчынкай. Дабраліся да «ірландца» - вось і закусвайце, як ірландцы, - мяса з адкрытага агню. Час быць брутальным! ;-)

Карычневы эль.
Дадзены стыль піва адрозніваецца насычаным соладавым густам, адценні: арэхавыя, тофі, кававыя, шакаладныя, карамельные... Закускі: морапрадукты, сыры, свініна і... так, гародніна!

Портэр.
Усе мы ведаем, што портэр - піва шчыльнае, густое, «шакаладнае», можа быць з гарчынкай у паслясмаччы. Чым закусваць? Морапрадуктамі, сушанай і вяленай рыбай, беконам, ялавічынай. Нават сасіскі з грылю падыдуць.

Стаут.
Стаут - піва, зваранае на «сур'ёзным» паленым соладзе, значыць, і «закусончык» павінен быць «сур'ёзным». Вэнджанае мяса, тушаные салёныя закускі. А кяк салёнага не хочацца, бярыце шакалад. :-)

А калі шчыра, закусвайце чым жадаеце. Магчыма, IPA з клубнічным варэннем апынецца смачней лагера з карасікам. ;-)

Цешце сябе, сябры!


Сакавік 1, 2018 11:53