0 0
Ваша кошык пустая
RU

З першага погляду: як добрая пена сведчыць аб якасці піва

Шыкоўная шапка пены над піўным куфлем - не проста зачаравальнае відовішча. Гэтыя мірыяды бурбалак - адзін з першых пасля разьліва піва па куфлях індыкатараў яго густу, ацаніць які можна яшчэ да першага глытка.

Як жа дамагчыся таго, каб пена вашага хатняга піва казала, што вы зварылі выдатны напой? Гэта залежыць ад мноства вашых дзеянняў.

Першае - правільны солад

Узмацніць пенаўстойлівасць дапамагае такая характарыстыка соладу, як высокае ўтрыманне бялкоў і дэкстрынаў. Прыклады такіх соладаў: крышталічныя сарта, уключаючы карамельны, пшанічны, шакаладны.

Але важна выканаць баланс: на жаль, тыя ж рэчывы ў занадта высокай канцэнтрацыі прыводзяць да павышэння пажыўнасці піва для псуючых яго мікраарганізмаў і значна памяншаюць выхад экстрактыўных рэчываў падчас падрыхтоўкі напою.

Другое - адмысловы рэжым зацірання

Лагічна: так як наяўнасць высокамалекулярных бялкоў вызначае пенаўстойлівасць, то варта максімальна пазбягаць крокаў у заціранні, якія вядуць да іх расшчаплення. Да такіх адносіцца, напрыклад, бялковая паўза пры тэмпературы ў 50-60° C.

Альтэрнатыва - заціраць пры больш высокай тэмпературы (70° C) і прапусціць прамежкавую бялковую паўзу.

Трэцяе - правільны хмель

Галоўная крыніца горычы ў хмелі - альфа-кіслата. Адпаведна, чым больш піва ахмелена, тым вышэй будзе яго пенаўстойлівасць.

І, вядома, тут таксама важна не перабраць.

Чацвёртае - не злоўжывайце стабілізатарамі пены

Дабаўкі, званыя стабілізатарамі пены, робяць з даволі арыгінальных кампанентаў: пепсін, крыніцай якога з'яўляецца свініна; расліннага клею; соляў жалеза і іншага. Іх адносны недахоп - усе яны ўплываюць на смак піва, ускладняючы «прадказанні», якім яно будзе ў выніку.

Пятае - посуд

Ідэальная форма куфлі, якая дапамагае піву трымаць пену - высокая і вузкая.

Але не форма самае галоўнае. Вельмі негатыўна ўплывае на пенаўстойлівасць нават невялікае забруджванне куфляў. І з другога боку - у спробе дамагчыся іх крышталёвай чысціні часта выкарыстоўваюць сродкі для мыцця посуду або гаспадарчае мыла. Аднак іх непрыкметныя рэшткі толькі паскораць спаданне пеннай шапкі. На шчасце, існуюць спецыяльныя мыйныя сродкі, прыдатныя менавіта для хатніх півавараў.

Што ж, сябры, хатняе піва і добрая пена, у прыватнасці, - справа не такая ўжо і складаная, таму БЯРЫ ДЫ ВАРЫ! :-)


Люты 21, 2017 10:59