0 0
Ваша кошык пустая
RU

Начное заціранне

Хатні півавар - істота неспакойная, якая цікавіцца новым ды любіць ўсякага роду эксперыменты, каб палепшыць сваё піва ці хаця б скараціць часавыя і іншыя выдаткі. Па гэтай прычыне вам, магчыма, будзе цікава прачытаць некалькі сказаў пра такую з'яву, як «начное заціранне» (яго яшчэ называюць «зваротным заціраннем»).

Як і многія рэчы, звязаныя з хатнім піваварствам, начное заціранне прыйшло да нас ад амерыканскіх «хатнікаў», якія, як гаворыцца, наперадзе планеты ўсёй.

Сутнасць зваротнага зацірання заключаецца ў тым, каб скараціць час варкі і здзейсніць само заціранне ў той час, калі вы будзеце спакойна адпачываць - жаўнер спіць, а служба ідзе. :-)

Асноўным момантам тут з'яўляецца высокая тэмпература, якая на «старце» павінна знаходзіцца ў межах 68-72 градусаў па Цэльсіі, а заціранне можа доўжыцца да 12 гадзін. Натуральна, што не ўсё так проста: вы павінны забяспечыць якасную цеплаізаляцыю, паколькі тэмпература не павінна апусціцца ніжэй 62-63 градусаў.

Прычына падтрымання такой тэмпературы досыць банальная - не дапусціць размнажэння бактэрый і іншых мікраарганізмаў, якімі так багаты солад. Асабліва рызыкоўна, калі тэмпература пры вашым начным заціранні апусціцца ніжэй 48-49 градусаў - наўпроста прывядзе да скісання затору.

А вось калі вы - прыхільнік кіслага піва, тады адваротнае заціраньня цалкам можа вам спадабацца, паколькі тэмпературная «памылка» толькі надасць разыначку вашаму піву.

Самі пакуль дадзеную тэхналогію не выкарыстоўвалі, так што, як гэта выглядае на практыцы, мы распавесці не можам. Але хто ведае, можа быць, у бліжэйшы час рукі дойдуць, і мы падзелімся з вамі вынікамі. ;-)


Сакавік 28, 2017 19:12