0 0
Ваша кошык пустая
RU

Солад Мюнхенскі (Munich Malt): універсальны «жаўнер»

Як вынікае з самой назвы, Мюнхенскі солад з'явіўся ў аднайменным горадзе - Мюнхене, які, апроч усяго іншага, з'яўляецца сталіцай нямецкай зямлі Баварыя. І менавіта ў гэтым самым Мюнхене штогод праходзіць самае знакамітае свята піва ў свеце - Актобэрфэст.

Вядома, з часам вырабляць солад Munich пачалі не толькі ў Баварыі, але і далёка за яе межамі, але спецыфіка нікуды не дзелася, сутнасць засталася нязменнай. А крыецца яна ў атрыманні спецыяльных прадуктаў рэакцыі Майяра, гэта значыць, вядомых кожнаму півавару меланаідынаў. Менавіта дадзеныя рэчывы дазваляюць вашаму піву атрымаць непаўторны ўстойлівы водар абсмалены збожжа.

Паказчыкі каляровасці EBC у Мюнхенскага соладу вагаюцца ад прыкладна 12 да 30, у кожнага вытворцы яны адрозніваюцца. Акрамя таго, у лінейцы адной кампаніі солад Munich можа дзяліцца на некалькі асобных гатункаў. Так, да прыкладу, у тых жа фінаў з Viking Malt ёсць:
солад Мюнхенскі Тып 1 (Munich Malt Type 1),
солад Мюнхенскі Тып 2 (Munich Malt Type 2),
солад Мюнхенскі Тып 3 (Munich Malt Type 3),
і кожны з іх знаходзіць сваё прымяненне ў тым ці іншым стылі піва.

Па сутнасці, Мюнхенскі солад можа служыць у якасці базавага, можа быць адзіным (чаго, праўда, ніхто не робіць) у засыпу, аднак жа, гэта ўсё ж солад спецыяльны, гэта значыць, той солад які дадаецца ў пэўнай прапорцыі да базавага.

У хатнім піваварстве солад Мюнхенскі можна выкарыстоўваць для варкі як светлых гатункаў піва, так і цёмных, не забываючы пры гэтым і пра пшанічнае піва.

Гэты якасны солад надае піву яркі насычаны саладовы густ (нярэдка дэгустатары ўлаўліваюць у напоі ноткі свежага печыва і смажаных арэхаў), выдатна адбіваецца на пенаўстойлівасці.

Калі казаць пра цёмнае піва, то ўжыванне Мюнхенскага соладу дазваляе атрымаць напоі са саладкавымі водарамі, дзе можна таксама адчуць карамельныя і шакаладныя адценні.

Па вялікім рахунку, Мюнхенскі солад - універсальны «жаўнер», і калі шляхам эксперыментаў разабрацца з усімі яго вартасцямі, ён стане незаменным спадарожнікам кожнага хатняга півавара.

Бяры ды вары!


Снежань 21, 2017 15:55