0 0
Ваша кошык пустая
RU

Келіх? Так, келіх!

Аматараў піва ў нашай краіне дастаткова, і што немалаважна з кожным годам становіцца ўсё больш сапраўдных «знаўцаў» гэтага напою. І вось, каб атрымаць асалоду ад піва у поўнай меры, мы хацелі б напісаць некалькі сказаў аб тым, як жа правільна варта піць, каб не ўпусціць ўсіх яго добрых якасцяў.

Некаторыя з нас не занадта «затлумляюцца» над тым, наколькі важна правільна выбраць посуд, з якога трэба піць піва. А гэта, сапраўды, так!

Не мае асаблівага значэння, будзеце вы дэгуставаць сваё ўласнае хатняе піва ці ж напой, набыты ў краме - памятайце, ваш выбар - КЕЛІХ! :-)

Паўторым яшчэ раз: келіх!

Але... Нават тут не ўсё так проста. Натуральна, што нічога страшнага не адбудзецца, і Марс не пачне імкліва набліжацца да Зямлі, каб збіць яе з арбіты, калі вы паспытаеце Стаут з куфля з надпісам ...uborg. Тым не менш, сапраўдныя гурманы заяўляюць, што асобныя гатункі піва ў поўнай меры раскрываюць свой густ толькі тады, калі падаюцца ў келіху пэўнай формы.

Выяўляецца, што нават адно і тое ж піва ў келіхах рознай формы можа адрознівацца сілай водару. Гэта ж тычыцца і ўтварэння і трываласці пены.

Да прыкладу, брытанскія Элі прынята ўжываць з ангельскай пінты - яе аб'ём складае 568 мілілітраў. Толькі будзьце ўважлівыя ў барах. Калі вам пададуць піва ў пінце з багатай пенай, ведайце - вас падманваюць! У такіх келіхах ваш любімы напой павінен падавацца без пены.

Нямецкі Пілснэр «сябруе» з келіхам з тоўстымі сценкамі.

Нямецкія пшанічныя гатункі піва падаюцца ў высокіх келіхах з тонкімі сценкамі на кароткай ножцы.

Нешырокія высокія келіхі з плоскім дном добра падыходзяць для Лагераў.

Калі вы - аматар чэшскага цёмнага піва, выкарыстоўвайце «пузатую» куфлю.

Для бельгійскіх Эляў — невялікія (па 0,33 літра) келіхі з вузкай і кароткай ножкай.

Натуральна, што часам банальна няма магчымасці захоўваць дома велізарную калекцыю піўнога посуду, тады варта абзавесціся універсальным наборам: бельгійскім келіхам на ножцы, Пінтай ды «класічнай» куфляй з ручкай. ;-)

Але, ува што б вы не налівалі піва, галоўны фактар, які гарантуе задавальненне ад дэгустацыі, - чысціня!

Піўны келіх ня варта мыць губкай, якая выкарыстоўваецца для мыцця іншага посуду, паколькі рэшткі тлушчу загубяць пену.

Замест мыйнага сродку выкарыстоўвайце простае мыла, пасля чаго старанна прапалашчыце келіх.

Мыйце посуд як усярэдзіне, так і звонку!

Налівайце піва ў цалкам сухі келіх!

І... На Здароўе! :-)


Лістапад 10, 2016 14:20