0 0
Ваша кошык пустая
RU

Хмель Citra: коратка аб нашым улюбёнцы

Сярод хмеляў для хатняга піваварства Citra - адзін з самых маладых гатункаў. Яго вывелі ў ЗША менш за дзясятак гадоў таму, скрыжаваўшы Hallertau Mittelfreuh, Tettnanger, Goldings і яшчэ некалькі менш вядомых хмеляў. Тым не менш, нягледзячы на сваю «маладосць», хмель Citra хутка стаў папулярным, і актыўна выкарыстоўваецца як хатнімі піваварамі, так і прамысловымі броварамі.

Citra - вельмі духмяны гатунак хмеля, з выяўленымі фруктовымі тонамі. Дэгустатары вызначаюць у піве, звараным на ім, ноты лайма і грэйпфрута (пра што ўжо гаворыць сама яго назва), плюс лічы, кавуна, дыні і агрэста. Калі апісваць водары, якія надае напою Citra больш абстрактна, то гэта цытрусы і трапічныя садавіна. Варыянт аднолькава прыемны і летам і ў халодную пару года.

За кошт такога характару хмель Citra выдатна падыходзіць для варкі пшанічнага піва. Усяго спецыялісты налічваюць больш за 30 стыляў піва, у якіх гэты хмель ідэальна раскрываецца і «радуе душу». У тым ліку такія папулярныя, як амерыканскі IPA, стаут, бурштынавы эль, стандартны лагер, англійскі IPA, бельгійскі блонд эль, берлінскае белае, стандартны ардынарны бітэр. Добры Citra і для незвычайнага варыянту піва, пра які мы пісалі раней - вытрыманага ў дрэве.

Змест альфа-кіслот у гэтым гатунку хмеля умерана высокі. Таму, чакайце адчувальную горыч і добрую піўную шапку ў вашых любімых келіках.


Жнівень 11, 2017 16:01