0 0
Ваша кошык пустая
RU

Светлае жытняе піва

Піва ад светла-жоўтага да залатога колеру з выдатнай белай пенай. Як правіла, валодае ўмеранай горыччу, у якой адчуваюцца часта рэзкія і кіславатыя жытнія ноткі.

Характарыстыкі светлага жытняга піва:
Шчыльнасць: 18-19 °Pl, алкаголь: 8,5 %, колер: 8-12 EBC, горыч: 26-29 IBU.

Інгрэдыенты для варэння піва на 40 літраў:

Солад:
Пілснэр \ Пільзенскі \ Pilsner \ Pilsen - 7,1 кілаграма
Варыянты соладу: солад 1, солад 2, солад 3, солад 4, солад 5.
Пшанічны солад - 0,9 кілаграма.
Жытні солад - 2 кілаграмы.

Хмель:
Perle - 70 грам.
або
Cascade - 15 грам.
Centennial - 10 грам.
Saaz - 10 грам.

Дрожджы: 2 пачкі па 11,5 грам - Belgian Abbey M47

Працэс варэння светлага жытняга піва:

Этап 1: Заціранне
- зацерці ў 40 літрах вады (63 °C),
- вытрымаць пры тэмпературы 63 °C на працягу 80 хвілін,
- вытрымаць пры 72 °C на працягу 20 хвілін,
- вытрымаць пры 78 °C на працягу 2 хвілін.

Этап 2: Кіпячэнне
- праз 10 хвілін дадаць першы хмель (Perle),
- праз 85 хвілін дадаць другі хмель (Cascade, Centennial).

Этап 3: Вірпул
- у пачатку этапу дадаць астатні хмель.

Этап 4: Ферментацыя пры 27 °C.

Этап 5: Лагерызацыя
- 2 дні пры 12 °C, затым 3 тыдні пры 0-1 °C.


Снежань 9, 2016 22:49