0 0
Ваша кошык пустая
RU

Сакавіцкае піва

Сакавіцкае (або вясновае) піва ўпершыню было зварана ў Арасе ў 1394 годзе. Гэта сэзоннае піва паступае ў продаж толькі ў перыяд з 1 па 31 сакавіка. Яго вараць у абмежаванай колькасці на пачатку зімы на аснове соладу з яравых гатункаў ячменю.

Характарыстыкі сакавіцкага піва:
Шчыльнасць: ~ 14 °Plato, алкаголь: 5,5-6 %, колер: 45-50 EBC, горыч: 15-20 IBU.

Інгрэдыенты для варэння сакавіцкага піва на 40 літраў:

Солад:
Пілснэр \ Пільзенскі \ Pilsner \ Pilsen - 5 кілаграм
Варыянты соладу: солад 1, солад 2, солад 3, солад 4, солад 5.

Солад Cara 50 - 4,2 кілаграма.

Солад Biscuit - 0,8 кілаграма.

Хмель:
Saaz - 15 грам.
Магнум - 25 грам: хмель 1, хмель 2.

Дрожджы: 2 пачкі па 11,5 грам -Belgian Ale M41.

Працэс варэння сакавіцкага піва:

Этап 1: Заціранне
- заліць солад 40 літрамі вады (45 °C),
- настойваць пры тэмпературы 65 °C 40 хвілін,
- настойваць пры тэмпературы 70 °C 60 хвілін.

Этап 2: Фільтраванне
- прамыць затор 20 літрамі вады (75 °C).

Этап 3: Кіпячэнне
- працягласць: 2 гадзіны 10 хвілін,
- праз 15 хвілін дадаць хмель Saaz,
- праз 105 хвілін дадаць хмель Magnum і цукар (дэкстрозу) пры неабходнасці,
- выдаліць асадак.

Этап 4: Астуджэнне

Этап 5: Ферментацыя на працягу 7 дзён у ёмістасці для зацірання пры 20-25 °C.


Снежань 9, 2016 22:14