Карычневае абацкае піва
Карычневае абацкае піва адрозніваецца моцным характарам, валодае насычаным салодкім саладовым водарам і прыемным густам з нотамі падсмажанага соладу. Пакідае лёгкае паслясмачча гарэлага дрэва.
Характарыстыкі карычневага кляштарнага піва:
Шчыльнасць: 13 -14 °Plato, алкаголь: 5,5-6 %, колер: 45-50 EBC, горыч: 15-20 IBU.
Інгрэдыенты для варэння абацкага карычневага піва аб'ёмам 40 літраў:
Солад:
Пілснэр \ Пільзенскі \ Pilsner \ Pilsen - 3,3 кілаграма
Варыянты соладу: солад 1, солад 2, солад 3, солад 4, солад 5.
Солад Pale Ale - 3,3 кілаграма
Варыянты соладу: солад 1, солад 2.
Солад Мюнхенскі (EBC 15) - 2 кілаграмы.
Солад Crystal (150 EBC) - 1,4 кілаграма.
Солад Шакаладны - 0,2 кілаграма.
Хмель:
Hallertau Blanc - 30 грам.
Tettnanger - 20 грам.
Дрожджы: 2 пачкі па 11,5 грам - Safbrew T-58.
Працэс варэння карычневага абацкага піва:
Этап 1: Заціранне
- заліць солад 40 літрамі вады і даць затору настаяцца пры тэмпературы 68 °C на працягу 90 хвілін,
- павысіць тэмпературу да 75 °C і настойваць яшчэ 10 хвілін.
Этап 2: Фільтраванне
- прамыць затор 15 літрамі вады (75 °С).
Этап 3: Кіпячэнне
- працягласць: 2,5 гадзіны;
- змяншэнне аб'ёму сусла на 8-10 %,
- праз 15 хвілін дадаць хмель Hallertau Blanc,
- праз 115 хвілін дадаць хмель Tettnanger і цукар (дэкстроза) пры неабходнасці,
- выдаліць асадак.
Этап 4: Астуджэнне
Этап 5: Ферментацыя на працягу 7 дзён пры тэмпературы 20 °C.