0 0
Ваша кошык пустая
RU

Ячменны Эль

Моцны эль верхавога закісання. Падаецца гэта ячменнае піва ў спецыяльным куфлі, які дазваляе сканцэнтраваць яго водар. Выдатна спалучаецца з дэсертамі.

Характарыстыкі ячменнага піва:
Шчыльнасць: 1080-1120 °Plato, алкаголь: 8-12 %, колер: 24-48 EBC, горыч: 35-70 IBU.

Інгрэдыенты для варэння піва на 40 літраў:

Солад:
Пілснэр \ Пільзенскі \ Pilsner \ Pilsen - 7 кілаграм
Варыянты соладу: солад 1, солад 2, солад 3, солад 4, солад 5.

Солад Red Ale - 1 кілаграм.

Солад Cara Ruby - 0,5 кілаграм.

Солад Abbey - 1,5 кілаграм.

Хмель:
Warrior - 60 грам.
Tettnanger - 65 грам.

Дрожджы: 2 пачкі па 11,5 грам - Safbrew S-33.

Этап 1: Заціранне
- зацерці солад у 40 літрах вады пры тэмпературы 63 °C, настойваць 80 хвілін,
- настойваць пры 78 °C 2 хвіліны.

Этап 2: Фільтраванне
- прамыць затор вадой, нагрэтай да 78 °C.

Этап 3: Кіпячэнне
- працягласць: 1 гадзіна 40 хвілін,
- аб'ём сусла памяншаецца на 8-10 %,
- праз 15 хвілін дадаць горкі хмель Warrior,
- праз 95 хвілін дадаць духмяны хмель Тэтнангэр,
- у канцы кіпячэння сусла павінна маць шчыльнасць 24 °Pl. (для дасягнення гэтага можна дадаць цукар (дэкстрозу)).

Этап 4: Астуджэнне да 23 °C.

Этап 5: Ферментацыя
- дадаць сухія дрожджы ў сусла, астуджанае да 23 °C.


Снежань 9, 2016 22:30