0 0
Ваша кошык пустая
RU

Бурштынавае абацкае піва

Дзякуючы спалучэнню мюнхенскага і бурштынавага соладу, гэта спецыяльнае піва валодае цеплынёй віна і свежасцю піва.

Характарыстыкі бурштынавага абацкага піва:
Шчыльнасць: 14 -16 °Plato, алкаголь: 6-7 %, колер: 10-15 EBC, горыч: 18-22 IBU.

Інгрэдыенты для варэння абацкага бурштынавага піва аб'ёмам 40 літраў:
Солад:
Пілснэр \ Пільзенскі \ Pilsen \ Pilsner - 6 кілаграм
Варыянты соладу: солад 1, солад 2, солад 3, солад 4, солад 5.

Мюнхенскі солад (EBC 15) - 3 кілаграма: купіць солад мюнхенскі.

Эбі - 1 кілаграм: солад Шато Эбі.

Хмель:
Saaz - 40 грам.
Hallertau Blanc - 15 грам.

Дрожджы: 2 пачкі па 11,5 грам - Safale S-04.

Працэс варэння (бурштынавае абацкае піва)

Этап 1: Заціранне
- заліць солад 40 літрамі вады (45 °C),
- настойваць пры тэмпературы 65 °C на працягу 40 хвілін,
- настойваць 60 хвілін пры тэмпературы 70 °C.

Этап 2: Фільтраванне
- прамыць затор 15 літрамі вады (75 °C).

Этап 3: Кіпячэнне
- працягласць: 2 гадзіны,
- змяншэнне аб'ёму сусла на 8-10 %,
- праз 15 хвілін дадаць хмель Saaz;
- праз 100 хвілін дадаць хмель Hallertau Blanc і цукар (дэкстрозу) пры неабходнасці,
- выдаліць асадак.

Этап 4: Астуджэнне
Этап 5: Ферментацыя на працягу 7 дзён у ёмістасці для закісання пры 20 °C.


Снежань 9, 2016 21:52