0 0
Ваша кошык пустая
RU

Бельгійскае пшанічнае піва

Пшанічнае або белае бельгійскае піва традыцыйна лічыцца летнім напоем. Ужываецца ў якасці аперытыва з долькай апельсіна ці цытрыны.

Характарыстыкі бельгійскага пшанічнага піва:
Шчыльнасць: 11-12 °Plato, алкаголь: 4,5-5 %, колер: 10-12 EBC, горыч: 25-30 IBU.

Інгрэдыенты для варэння піва на 40 літраў вады:

Солад:
Пілснэр \ Пільзенскі \ Pilsner \ Pilsen - 8 кілаграм
варыянты соладу: солад 1, солад 2, солад 3, солад 4, солад 5.

Пшанічны солад - 2 кілаграмы.

Хмель:
Магнум - 40 грам: хмель 1 або хмель 2.
Голдынгс - 40 грам.

Дрожджы: 2 пачкі Belgian Wit M21.

Тэхналогія варэння бельгійскага пшанічнага піва:

Этап 1: Заціранне
- заліць солад 40 літрамі вады (45 °C),
- настойваць пры тэмпературы 65 °C на працягу 40 хвілін,
- нагрэць і настойваць пры тэмпературы 70 °C на працягу 60 хвілін.

Этап 2: Фільтраванне
- прамыць затор 15 літрамі вады (75 °C).

Этап 3: Кіпячэнне
- працягласць: 2 гадзіны,
- змяншэнне аб'ёму сусла на 8-10 %,
- праз 15 хвілін дадаць хмель Magnum,
- праз 100 хвілін дадаць хмель Golding, апельсінавую цэдру (10 грам) і цукар (дэкстрозу) пры неабходнасці,
- выдаліць асадак.

Этап 4: Астуджэнне сусла пры дапамозе чылера.
Этап 5: Ферментацыя ў ёмістасці для закісання пры 20 °C на працягу 7 дзён.


Снежань 9, 2016 20:50