0 0
Ваша кошык пустая
RU

Пшанічнае піва (Wheat beer \ Weizen) - Рэцэпт

Пшанічнае піва мае насычаны акруглены густ, светла-саламяны колер і працяглую пенаўстойлівасць - выдатны напой для ўсіх аматараў светлых сартоў піва.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасть: 11-12% сухіх рэчываў. Моцнасць: 3,8-4,5% аб. Каляровасць: 8,0-14,0 EBC. Піўная горыч (у адзінках): 8-15 IBU.

Засып соладу.
PILS - светлы ячменны солад (3,0-4,5 EBC) - да 50%.
Weizen - светлы пшанічны солад (4,0-5,0 EBC) - 50-70%.

Тэмпературныя паўзы.
45° па Цэльсіі - цыталітычная паўза (10 хвілін),
50-52° па Цэльсіі - бялковая паўза (10 хвілін),
63° па Цэльсіі - мальтозная паўза (30 хвілін),
65° па Цэльсіі - мальтозная паўза (30 хвілін),
72° па Цэльсіі - ёдавая проба (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перакачка на фільтрацыю.

Хмель.
Hersbrucker, Saphir, Select, Tradition - у пачатку і сярэдзіне кіпячэння сусла.

Верхавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з нізкай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: W - 320, White Labs WLP380 Hefeweizen, Wyeast 3068.

Тэмпература закісання піўнога сусла: 18-22 ° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 3-4 тыдні.


Кастрычнік 28, 2016 11:22