0 0
Ваша кошык пустая
RU

Венскае піва (Vienna) - Рэцэпт

Водар Венскага піва ўтрымлівае збожжавыя, соладавыя адценні са злёгку улоўнай саладосцю.

Колер: ад сярэдне-жоўтага да светла-залацістага; празрыстае з белай крэмавай пенай.

Венскае — піва з сярэдняй цельнасцю, вытанчанай мяккай соладавай складанасцю, яркай хмелевай прысутнасцю, нізкай ці сярэдне-нізкай горыччу. У піва злёгку падсмажаны характар дзякуючы выкарыстанню венскага соладу.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 11,2-13% сухіх рэчываў. Моцнасць: 4-5% аб. Каляровасць: 5,5-8 EBC. Горыч піва (у адзінках): 18-30 IBU.

Засып соладу.
PILS - ячменны светлы солад (3,0-4,5 EBC) - да 70%,
Munchen - солад Мюнхенскі (16-20 EBC) - 10-80%,
Vienna - солад Венскі (6-8 EBC) - да 30%,
Crystal 50 - солад карамельны (40-50 EBC) - 5-10%.

Тэмпературныя паўзы.
50-52° па Цэльсіі - бялковая паўза - 10-15 хвілін,
63° па Цэльсіі - мальтозная паўза - 40-60 хвілін,
72° па Цэльсіі - ёдавая паўза (осахаривание затору) - 20-30 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перакачка на фільтрацыю.

Хмель.
Хмель горкі: Magnum, Nagget, Nothern brewer, Perle - у пачатку кіпення сусла.
Хмель горка-духмяны: Nagget, Perle - у сярэдзіне кіпячэння сусла.
Хмель духмяны: Hersbrucker, Saphir, Select, Tradition - у канцы кіпячэння сусла.

Нізавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: American Lager, Bavarian Lager, Bohemian Lager.

Тэмпература закісання сусла: 9-13° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 3-4 тыдні.


Лістапад 3, 2016 12:18