0 0
Ваша кошык пустая
RU

Піва Стаут (Stout) - Рэцэпт

Стаут (Stout) з'яўляецца цёмным гатункам піва з арыгінальнымі смакавымі ўласцівасцямі.

Гэта піва можа мець колер ад цёмна-карычневага з гранатавым адценнем да чорнага (сажавага).

У Стаута устойлівая, шчыльная, крэмападобная пена.

Густ соладу ўмеранай пражанасці са збожжавай рэзкасцю.

Лёгкая або ўмераная кіслотнасць.

Сярэдняя або высокая хмелевая горыч.

Пры ўсім гэтым, Stout - на здзіўленне мяккае піва.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 12,5-18,5% сухіх рэчываў. Каляровасць: 30-40 EBC. Моцнасць: 4,5-8,5% аб. Утрыманне адзінак горычы ў піве: 35-75 IBU.

Засып соладу.
Pale Ale - ячменны светлы солад (4,0-6,0 EBC) - да 70%,
Crystal 300 - солад карамельны (280-300 EBC) - 10-20%,
Black - ячменны смалены солад (800-900 EBC) - 1-5%,
Roasted Barley - ячмень безабалонкавы (800-900 EBC) - 1-5%.

Тэмпературныя паўзы.
66° па Цэльсіі - мальтозная паўза - 60 хвілін,
72° па Цэльсіі - ёдавая проба (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - перакачка на фільтраванне - 1 хвіліна.

Хмель.
Хмель горкі: Centennial, Chinook, Galena, Simcoe - у пачатку кіпення сусла,
Хмель горка-духмяны: Amarillo, Columbus, Horizon - у сярэдзіне кіпення сусла,
Хмель духмяны: Cascade, Citra, Mt.Hood, Pekko, Sterling - у канцы кіпення сусла.

Верхавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: White Labs WLP001 California ale yeast, Wyeast 1056.

Тэмпература закісання піўнога сусла: 18-20° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 3 тыдні - 1,5 месяца.


Лістапад 3, 2016 13:56