0 0
Ваша кошык пустая
RU

Сакавіцкае піва (Marzen) - Рэцэпт

Marzen - Сакавіцкае (мартовское — рус.) піва вырабляецца пры тэмпературы ніжэй за 10° па Цэльсіі, такім чынам, у часы да вынаходства сучасных сістэм астуджэння дадзены сорт піва гатаваўся ў перыяд з кастрычніка па сакавік, адсюль і яго назва.

Сакавіцкае піва (Marzen) мае колер ад цёмна-залатога да цёмнага памяранцава-чырвонага. Тым не менш, гэта ярка-празрысты напой з саліднай пеностойкостью, высокай шчыльнасцю, выяўленым саладовым густам і мяккай хмелевай горыччу.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 12,5-14% сухіх рэчываў. Утрыманне алкаголю: 4,7-5,9% аб. Каляровасць: 9,0-19,0 EBC. Утрыманне адзінак горычы ў піве: 20-28 IBU.

Засып соладу.
PILS - ячменны светлы солад (3,0-4,5 EBC) - да 50%.
Munchen - солад Мюнхенскі (16-20 EBC) - 30-100%.
Crystal 150 - солад карамельны (140-150 EBC) - 5-10%.

Тэмпературныя паўзы.
50-52° па Цэльсіі - бялковая паўза - 10-15 хвілін,
63° па Цэльсіі - мальтозная паўза - 30 хвілін,
72° па Цэльсіі - ёдавая проба (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перапампоўванне на фільтрацыю.

Хмель.
Хмель горкі: Magnum, Nagget, Northern brewer, Perle - у пачатку кіпення сусла.
Хмель горка-духмяны: Nagget, Perle - у сярэдзіне кіпення сусла.
Хмель духмяны: Hersbrucker, Saphir, Select, Tradition - у канцы кіпення сусла.

Нізавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: American Lager, Bavarian Lager, Bohemian Lager.

Тэмпература закісання сусла: 9-13° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 1-1,5 месяца.


Лістапад 3, 2016 13:24