0 0
Ваша кошык пустая
RU

Светлае піва (Лагер\Lager) - Рэцэпт

Светлае піва - бадай, самае распаўсюджанае піва, аматараў і знатакоў якога - мільёны па ўсім свеце. Лагер (Lager) - яго найяскравейшы прадстаўнік.

Колер Лагера можа вар'іравацца ад светла-саламянага да светла-залацістага. На густ гэта лёгкае піткае піва з выдатным балансам горычы і прысмакі, саладовым водарам і слаба адчувальнымі адценнямі хмеля - выдатны смагазаспакойваючы і асвяжальны напой (выключна для паўналетніх грамадзян!). Правільна звараны Lager адрозніваецца высокім узроўнем карбанізацыі і пышнай мелкадысперснай пенай.

Калі вы - хатні півавар, і вырашылі зварыць дадзены гатунак піва, прапануем вашай увазе яго рэцэпт.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 11-12% сухіх рэчываў. Утрыманне алкаголю: 3,8-4,5% аб. Каляровасць: 4-6,5 ЕВС. Утрыманне адзінак горычы ў піве: 15 - 25 IBU.

Засып соладу.
PILS - светлы ячменны солад (3,0-4,5 EBC) - да 100%.
Таксама для акруглення густу дапускаюцца даданні:
Munchen - мюнхенскі солад (16-20 EBC) - 2-5% ці Vienna - венскі солад (6-8 EBC) - 2-10%.

Тэмпературныя паўзы.
50-52° па Цэльсіі - бялковая паўза (працягласць 10-15 хвілін),
63° па Цэльсіі - мальтозная паўза (20-40 хвілін),
72° па Цэльсіі - ёднай проба (ацукарванне затору) - 20-30 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перакачка на фільтрацыю.

Хмель.
Хмель горкі: Nagget, Northern Brewer, Magnum, Perle - у пачатку кіпячэння піўнога сусла.
Хмель горка-духмяны: Nagget, Perle - у сярэдзіне кіпячэння піўнога сусла.
Хмель духмяны: Hersbrucker, Saphir, Select, Tradition - у канцы кіпячэння піўнога сусла.

Нізавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: American Lager, Bavarian Lager, Bohemian Lager...

Тэмпература закісання сусла: 9-13° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 3-4 тыдні.


Кастрычнік 28, 2016 10:47