0 0
Ваша кошык пустая
RU

Гатовае піва - Табліца ўтрымання алкаголю

У працэсе варэння піўнога сусла, калі яно прыгатавана і прайшло працэдуру астуджэння (18-23 градусаў па Цэльсіі), а дрожджы яшчэ не былі зададзены, вам варта правесці вымярэнне пачатковай шчыльнасці (на этыкетках прамысловага піва яна пазначаецца як «пачатковая экстратыўная шчыльнасць»). Гэты паказчык пазначым «А».

Пасля заканчэння закісання, гэта значыць калі скончылася асноўнае закісанне сусла, а дрожджы зрабілі сваю «брудную» справу і ажыццявілі перапрацоўку цукра ў спірт, нам спатрэбіцца зрабіць яшчэ адзін замер шчыльнасці нашага будучага піва. На гэты раз - замер «канчатковай шчыльнасці сусла». Дадзены паказчык назавем «Б».

У табліцы ніжэй прыведзены адпаведнасці паказанняў гідрометра і арэометра са значэннямі ўтрымання алкаголю.

Для таго, каб даведацца пра моцнасць нашага піва, нам трэба з «А» адняць «Б» (утрыманне алкаголю ў піўным сусле = А - Б).

Далей атрыманы вынік знаходзім у табліцы і бачым алкагольную моцнасць нашага хатняга піва.

«Хатні Бровар» жадае Вам поспехаў на ніве хатняга піваварства! ;-)

 


Кастрычнік 12, 2016 14:08