0 0
Ваша кошык пустая
RU

IPA - Індыйскі Светлы Эль (India Pale Ale) - Рэцэпт

IPA (ІПА) - вельмі папулярны гатунак піва з багатай гісторыяй.

Індыйскі светлы эль мае насычаны водар з хваёвымі, кветкавымі, фруктовымі ноткамі; хмелевы густ (аж да моцнага).

Колер IPA: медна-чырвоны.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 14-15% сухіх рэчываў. Моцнасць: 5,0-6,0% аб. Каляровасць: 5,0-14,0 EBC. Утрыманне адзінак горычы ў піве: 40-60 IBU.

Засып соладу.
Pale Ale - ячменны светлы солад (4,0-6,0 EBC) - да 100%,
Crystal 100 - солад карамельны (90-100 EBC) - 5-10%,
Cara Plus 250 - солад карамельны (230-250 EBC) - да 5%.

Тэмпературныя паўзы.
66° па Цэльсіі - мальтозная паўза - 60 хвілін,
72° па Цэльсіі - ёдавая проба (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перакачка на фільтрацыю.

Хмель.
Хмель горкі: Centennial, Chinook, Galena, Simcoe - у пачатку кіпення сусла.
Хмель горка-духмяны: Amarillo, Columbus, Horizon - у сярэдзіне кіпення сусла.
Хмель духмяны: Cascade, Citra, Mt.Hood, Pekko, Sterling - у канцы кіпення сусла.

Верхавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: 1968 London ESB Ale Yeast, Wyeast 1272 альбо WLP051.

Тэмпература закісання сусла: 18-22° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 30-40 дзён.


Лістапад 3, 2016 13:12