0 0
Ваша кошык пустая
RU

Піва Бок (Bockbier) - Рэцэпт

Бок (Bockbier) - выдатны сорт для знатакоў сапраўднага піва.

Колер: ад светла-меднага да цёмна-карычневага (могуць назірацца гранатавыя адценні).

Гэта піва са складанай соладавасцю, дзе пераважае багаты насычаны смак Мюнхенскага соладу.

Водар соладу з умеранымі смажанымі ноткамі. У гусце гэтага піва адчуваецца крыху алкаголю. Нязначны хмелевы водар.

Пена ўстойлівая, багатая, крэмападобная.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 16-17% сухіх рэчываў. Утрыманне алкаголю: 6-7% аб. Каляровасць: 8-13 EBC. Утрыманне горычы ў піве (у адзінках): 16-26 IBU.

Засып соладу.
PILS - ячменны светлы солад (3,0-4,5 EBC) - да 70%,
Munchen - солад Мюнхенскі (14-16 EBC) - 30-100%.

Тэмпературныя паўзы.
50-52° па Цэльсіі - бялковая паўза - 10-15 хвілін,
63° па Цэльсіі - мальтозная паўза - 30 хвілін,
72° па Цэльсіі - ёдавая паўза (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - перакачка на фільтраванне - 1 хвіліна.

Хмель.
Хмель горкі: Magnum, Nagget, Northern brewer, Perle - у пачатку кіпення сусла.
Хмель горка-духмяны: Nagget, Perle - у сярэдзіне кіпення сусла.
Хмель духмяны: Hersbrucker, Saphir, Select, Tradition - у канцы кіпення сусла.

Дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: American Lager, Bavarian Lager, Bohemian Lager.

Тэмпература закісання піўнога сусла: 9-13 ° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 1,5-2 месяцы.


Лістапад 3, 2016 13:39