Светлы Эль (Blonde Ale) - Рэцэпт
Blonde Ale - светлы гатунак піва з арыгінальным фруктовым густам.
Колер піва можа вагацца ад светла-жоўтага да цёмна-залацістага.
У «барацьбе» соладавай прысмакі і хмелевай горычы перамога, як правіла, застаецца за першай.
Фінал: сярэдняй сухасці.
Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 10-11% сухіх рэчываў. Утрыманне алкаголю: 3,8-4,5% аб. Каляровасць: 4,0-5,5 ЕВС. Утрыманне адзінак горычы ў піве: 15 - 28 IBU.
Засып соладу.
PILS - светлы ячменны солад (3,0-4,5 EBC) - да 100%.
Vienna - Венскі солад (6-8 EBC) - да 100%.
Тэмпературныя паўзы.
66° па Цэльсіі - мальтозная паўза (60 хвілін),
72° па Цэльсіі - ёднай проба (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перакачка на фільтрацыю.
Хмель.
Хмель горкі: Centennial, Chinook, Galena, Simcoe - у пачатку кіпячэння піўнога сусла.
Хмель горка-духмяны: Amarillo, Columbus, Horizon - у сярэдзіне кіпячэння піўнога сусла.
Хмель духмяны: Cascade, Citra, Pekko, Sterling - у канцы кіпячэння піўнога сусла.
Нізавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: сарты з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: Wyeast 1056, White Labs WLP001.
Тэмпература закісання сусла: 9-13° па Цэльсіі.
Час паспявання піва: 1,5-2 месяцы.