0 0
Ваша кошык пустая
RU

APA - Амерыканскі светлы эль (American Pale Ale) - Рэцэпт

Амерыканскі светлы эль (American Pale Ale, APA) - піва з умерана-вялікай ўстойлівай пенай (колер: ад белага да крэмавага), выразным хмелевым водарам (аж да моцнага — па прычыне позняга або сухога ахмялення амерыканскім хмелем).
Ўмераная соладавасць; прысутнасць травяных нотак.

Характарыстыкі.
Экстрактыўнасць: 11,25-15% сухіх рэчываў. Утрыманне алкаголю: 4,0-6,0% аб. Каляровасць: 5,0-10,0 EBC. Колькасць адзінак горычы ў піве: 30-45 IBU.

Засып соладу.
Pale Ale - ячменны светлы солад (4,0-6,0 EBC) - да 100%,
Cara Plus 190 - солад карамельны (170-190 EBC) - да 5%,
Crystal 50
- солад карамельны (40-50 EBC) - 5-10%.

Тэмпературныя паўзы.
66° па Цэльсіі - мальтозная паўза - 60 хвілін,
72° па Цэльсіі - ёдавая проба (ацукарванне затору) - 20 хвілін,
78° па Цэльсіі - 1 хвіліна - перакачка на фільтрацыю.

Хмель.
Хмель горкі: Centennial, Chinook, Galena, Simcoe - у пачатку кіпячэння сусла.
Хмель горка-духмяны: Amarillo, Columbus, Horizon - у сярэдзіне кіпячэння сусла.
Хмель духмяны: Cascade, Citra, Mt.Hood, Pekko, Sterling – напрыканцы кіпячэння сусла.

Верхавыя дрожджы.
Дрожджы сухія: з высокай седыментацыяй.
Дрожджы вадкія: White Labs English Ale Yeast, Wyeast No. 1056 Ale Yeast.

Тэмпература закісання сусла: 18-22° па Цэльсіі.

Час паспявання піва: 2-3 тыдні.


Лістапад 3, 2016 12:59